The Misadventures of Cik Reen & En. Ngok Ngek

The Misadventures of Cik Reen & En. Ngok Ngek

ISBN 13: 9789672035121

Publication Date: May, 2017

Publisher: Kaseh Aries Publication Sdn Bhd

Format: Paperback

Author: Maya Adira

3.75 of 490

Download PDF

Download ePub

Beberapa hari sebelum majlis pernikahan, Izyan dan Iqram menghilang. Semutar dua keluarga mencari, namun dua sejoli itu bagai hilang ditelan kabus. Che Embun sudah hilang daya, mahu terguling. Hajah Jawaher pula terduduk, pening kepala. Kata Haji Manaf dan
Che Azhan, gantikan saja dengan pasangan lain. Nak buat macam mana, kad jemputan sudah diedar.
What?
Kahwin??

Dengan abang si Iqram, bakal adik ipar yang tiba-tiba halimunan. Dengan Harris, si ngok ngek perasan muka macam hensem sangat. (Memang dia hensem, tapi mulut macam longkang! Berlagak! Ptuiii!!!)

What the hell?
Dengan Azreen, cikgu tadika tu? Please… Abah ni nak bunuh aku ke? Mana aku nak letak muka? Tak ada class langsung. Aku nak kawin dengan Zaza tapi mereka yang kasi (sebenarnya Zaza yang tak mau lagi. Adehhh). Hoooohhhh, takkkan. Tak mungkin terjadi!

Kalau dah berkat doa orang tua, masin mulut katakan. Jadi tetap jadi. Sudahnya Harris yang bersalam dengan tok kadi, Azreen yang jadi isterinya. Selamat dah kenduri tu.
Zaza?
Bagai mahu gila, namun kerana tugasan di luar negara, tak mampu nak menghalang. Tunggulah dia pulang ke Malaysia nanti, dia akan ajar Azreen cukup-cukup. Berani dia rampas Harris!

Pengembaraan mereka mencari Izyan dan Iqram bersama rupa-rupanya mengikat emosi. Azreen mula jatuh hati. Walaupun mulut kata benci, dia tidak mampu menolak. Hatinya melekap pada Harris bak magnet. Dia tahu, dia perasan Si Rain, Rain Go Away mula berubah. Dia cuba tolak, halau jauh-jauh.

Zaza, kekasih hatinya, dia hanya cintakan Zaza, mahukan Zaza. Buat apa terus bersama dengan cikgu tadika yang serba kolot. Jumpa saja malaun berdua tu nanti, dia akan lepaskan Azreen. Abah dan ummi nak marah? Marahlah, dia terima.

“Dah ada masjid yang serba sempurna, kenapa mahu runtuhkan?”

Kereta rosak. Jumpa hantu (kot). Jumpa Inspektor Hasani dan Inspektor Khairul… Ehhh? Ni cerita Polis Evo tu ke? Bermalam di tepi jalan. Disamun mat rempit. Sesat dalam hutan, jumpa nenek kebayan. Betul ke semua ni? Harris bingung, kenapa bila di hujung perjalanan, dia tidak mampu memilih tangan mana yang mahu terus dipegang.

0 Share 0 Share 0 Share 0 Share
Similar Books
Recent Books Download

300

by Frank Miller, Lynn Varley

3.94 of 40,577

Categories


Other Books
Managing Minor Musculoskeletal Injuries And Conditions Advanced Healthcare Practice Cvoice 8 0 With Cd Implementing Cisco Unified Communications Voice Over Ip And Qos V8 0 Exam 642 437 Plus Grandes Inventions Jean Baudet Rating In China Entwicklung Von Kreditratingsystemen Risikokultur Und Die Standards Von Basel Ii Wirtschaftswissenschaften German Edition Visions From A Foxhole A Rifleman In Patton S Ghost Corps Kd Tripathi Pharmacology Ebook Pdf Free Download The Big Green Cookbook Hundreds Of Planet Pleasing Recipes And Tips For A Luscious Low Carbon Lifestyle Loving The Alpha Billionaire 2 Amp 3 Bwwm Interracial Romance Say Good Bye To Illness 3rd Edition By Devi S Nambudripad 3rd Third Edition 512002 Famous Women Of The Civil War Card Game Civil War Series Card Games Contemporary Hematologyoncology Volume 1 Get It Done Guy S 9 Steps To Work Less And Do More Quick Amp Dirty Tips More Taboo Brats 11 Taboo Romances Can Am 50th Anniversary Flat Out With North America S Greatest Race Series 1966 1974 Kul Tivirovanie Veshenki Sovmestnoe Kul Tivirovanie Vidov Roda Pleurotus Fr P Kumm S Drozhzhami Russian Edition